4 lămâi mai mari
· 2 ouă mai mici sau 1 ou mai mare
Mod de preparare :
Spălăm bine lămâile și le tăiem capătul de jos , pe asta va sta sufleul , iar din capătul de sus tăiem o bucată mai mare , aici le umplem .
Stoarcem din ele zeama , apoi le scoatem miezul .
Pe o tavă tapetată cu hârtie așezăm lămâile goale , și o punem deoparte .
Preîncălzim cuptorul la 175-180 de grade .
Batem spumă din albușuri și eritrit , deasupra unui vas cu aburi , la fel procedăm și cu gălbenușuri , care vor fi amestecate cu zeamă de lămâie și făină , amestecând încontinuu până ce se îndensește .
Amestecăm spuma cu crema și o turnăm în lămâi . Se coc aproximativ 15-20 de minute .
Observație :
La mine zeama de lămâie a fost 200 ml , în funcție de acesta , se schimba cantitatea de făină . Dacă mai rămâne cremă , poate fi copt în formă de brioșă
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu