sâmbătă, 10 februarie 2018

Kürtöskalács ( cozonac secuiesc )


INGREDIENTE ALUAT:
125 g de  
20 g de ,
1 praf de  
coaja unei lamai
50 g de zeama de lamaie
150 ml apa calduta

PENTRU PRESARARE:

 

MOD DE PREPARARE:
Amestecam apa cu zeama de lamaie
Intr-un bol separat amestecam faina,indulcitorul,sarea si coaja de lamaie
Turnam peste apa cu zeama de lamaie si amestecam aluatul
Lasam deoparte 5 minute pentru omogenizare
Impartim aluatul in doua bucati egale ,framantam si intindem din ele cate un cerc cu diametrul de 15 cm.Taiem cercul in spirala  pe o fasie de 2 cm.Acoperim cu folie de aluminiu tubul de carton ramas de la servetelul de bucatarie(nimic nu se arunca)si o ungem cu  
Infasuram strans aluatul pe ea si il ungem cu apa.O presaram cu  

Tapetam cu hartie de copt o tava mai mica decat lungimea tubului ,asezam pe tava tuburile,astfel cozonacul sa nu atinga tava.

COACERE:
Se coc 10-15 minute pe ambele parti ,in cuptorul preincalzit la 180 grade .
După ce se coace , o putem da prin nucă măcinată ,  , , eritrit cu scorțișoară ,   etc.



ENJOY!!!!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu