INGREDIENTE:
60 gr de mac
25 gr de Amestec de fibre fara gluten cu nivel scazut de carbo
60 gr de ERITRIT SZAFI Reform 500g,
1 gr de Sare Albă - HIMALAYA Szafi 500,
0,5 gr de Bicarbonat de sodiu 250g
10 gr de zeama lamaie proaspata
4 oua marimea M
140 ml apa
CREMA:
30 gr de Îndulcitor natural ERITRIT+STEVIA SZAFI Reform 500,
8 gr de gelatina
30 gr de Amestec faina pentru prajituri,
96 ml zeama de lamaie proaspata
10 gr de coaja rasa de lamaie
200 ml apa
150 gr de branza slaba sau urda
DECOR:
2 gr de mac
Mai intai pregatim crema:
Se fierbe 50 ml de apă și se dizolvă gelatina. Se amestecă făina în apa rămasă, se adaugă îndulcitorul amestecand
Se fierbe pana la ingrosare amestecand continuu sa nu se prinda Crema caldă, turnați-o într-un blender. Adăugați gelatina, sucul de lamaie, coaja de lamaie,branza slaba. Se lasa la răcit (Trebuie să fie utilizabilă, nu trebuie să fie foarte rece când este folosită.)
Pregatim blatul:
Toate ingredientele uscate se vor amesteca intr-un bol
Ouale se bat impreuna cu apa,sarea,lamaia
Apoi adaugati amestecul de ingrediente uscate treptat peste ouale cu lamaie
Amestecati usor
Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt
Cuptorul trebuie sa fie incins la 180 grade
Turnati amestecul obtinut si nivelati unifom
Coaceti blatul 25 minute
Intimp cat este in cuptor,aluatul se va ridica,cand il vom scoate se va lasa
Nu va speriati..asa este normal
Veti obtine un blat sutire si foarte usor de rulat
Turnati crema peste blat si nivelati unifor apoi rulati
Bagati rulada la rece 1 ora
Inainte de servire se decoreaza cu mac
POFTA BUNA!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu