vineri, 19 ianuarie 2018

PLACINTA CU MERE


-FARA GLUTEN,LAPTE,ZAHAR,SOIA,OU


          Ingrediente aluat :

·       40 g de  
·       1 g de  ,
·       15 g de zeamă de lămâie sau oțet de mere
·       160 g de apă la temperatura camerei
·       + 2 g de amestec făină Szafi Free expres pentru frământare aluat

Pentru ungere aluat :

·       10 g de zeamă de portocale

PENTRU PRESARAE FOI:
100 g de  , macinata foarte fin



INGREDIENTE UMPLUTURA:

·       2 mere golden ( 309 g răzuit )
·       1 lingura de ,
·       Îndulcitor după gust ( ex. 5 g de îndulcitor de patru ori mai dulce   )
·       4 g scortisoara macinata



Mod de preparare :



Răzuim pe răzătoare mare merele  , apoi pe foc mediu , amestecând încontinuu , le călim .
O turnăm într-o strecurătoare , și o apăsăm cu o lingură , să rămână cât mai puțină zeamă , apoi o lăsăm să se răcească .

Va avea 244 de g .

După ce se răcește , o amestecăm cu îndulcitor și scortisoara .

Mod de preparare aluat :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 

Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .
Din aluat formam doua mingi(adica il impartim in doua ) 
Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină expres,intindem doua foi.Fiecare foaie  o  întindem  de 18x30 cm .
Presărăm foaia de
aluat cu tărâță de ovaz macinata , punem umplutura  ,nivelam și o presărăm cu tărâța  de ovaz macinata.
Acoperim umplutura cu cealalta foaie  și apăsăm aluatul să se lipească .

Punem placinta  într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o ungem cu zeamă de portocale .

Coacere :

Se coace 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
După 25 de minute de coacere , o ungem din nou cu zeamă de portocale .

Lăsăm să se răcească , apoi o tăiem felii și o presărăm cu eritrit pudră .

POFTA BUNA!!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu