-FARA GLUTEN,LAPTE,ZAHAR,SOIA,OU
Ingrediente aluat :
· 15 g de zeamă de lămâie sau oțet de mere
· 160 g de apă la temperatura camerei
· + 2 g de amestec făină Szafi Free expres pentru frământare aluat
Pentru ungere aluat :
· 10 g de zeamă de portocale
PENTRU PRESARAE FOI:
100 g de Tarate de ovaz 1 kg, macinata foarte fin
INGREDIENTE UMPLUTURA:
· 2 mere golden ( 309 g răzuit )
· 1 lingura de Griș de ovăz fără gluten Szafi Free 500g,
· Îndulcitor după gust ( ex. 5 g de îndulcitor de patru ori mai dulce Îndulcitor natural ERITRIT+STEVIA SZAFI Reform 500 )
· 4 g scortisoara macinata
Mod de preparare :
Răzuim pe răzătoare mare merele , apoi pe foc mediu , amestecând încontinuu , le călim .
O turnăm într-o strecurătoare , și o apăsăm cu o lingură , să rămână cât mai puțină zeamă , apoi o lăsăm să se răcească .
Va avea 244 de g .
După ce se răcește , o amestecăm cu îndulcitor și scortisoara .
Mod de preparare aluat :
Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună .
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .
Din aluat formam doua mingi(adica il impartim in doua )
Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină expres,intindem doua foi.Fiecare foaie o întindem de 18x30 cm .
Presărăm foaia de
aluat cu tărâță de ovaz macinata , punem umplutura ,nivelam și o presărăm cu tărâța de ovaz macinata.
Acoperim umplutura cu cealalta foaie și apăsăm aluatul să se lipească .
Punem placinta într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o ungem cu zeamă de portocale .
Coacere :
Se coace 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
După 25 de minute de coacere , o ungem din nou cu zeamă de portocale .
Lăsăm să se răcească , apoi o tăiem felii și o presărăm cu eritrit pudră .
POFTA BUNA!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu