-fără gluten ( fără carne , lapte, ouă , soia )
Ingrediente :
· 2 g de usturoi granulat
· ceapa rosie tocata foarte marunt(1 lingura)
· 0,5 g de piper negru măcinat
· 0,5 g de chimen măcinat
· 12 g de pătrunjel verde mărunțit
· 15 g de zeamă de lămâie proaspata
· 80 g de apă călduță
· 100 g de morcov răzuit
PENTRU PRAJIRE:
Mod de preparare :
Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate .
Răzuim morcovul și-l adăugăm la amestecul de făină .
Turnăm peste lichidul și le lucrăm împreună .
Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .
Cu mâinile umede formăm 12 chifteluțe mai mici .
Încingem uleiul și puem chifteluțele în el .
Le prăjim câte 5 minute pe ambele părți , până se fac maroniu .
Le putem prăji și în actifry , fără ulei . ( o ungem cu 1 g de ulei și se prăjesc câte 8 minute pe ambele părți )
POFTA BUNA!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu