vineri, 19 ianuarie 2018

Chiftele cu morcovi


-fără gluten ( fără carne , lapte, ouă , soia )


 Ingrediente :

·       5 g de  
·       2 g de usturoi granulat 
·       ceapa rosie tocata foarte marunt(1 lingura)
·       0,5 g de piper negru  măcinat
·       0,5 g de chimen măcinat
·       12 g  de pătrunjel  verde mărunțit
·       15 g de zeamă de lămâie proaspata
·       80 g de apă călduță
·       100 g de morcov răzuit

PENTRU PRAJIRE:
·         ( 11 g )

Mod de preparare :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate .
Răzuim morcovul și-l adăugăm la amestecul de făină .
Turnăm peste lichidul și le lucrăm împreună . 

Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .

Cu mâinile umede formăm 12 chifteluțe mai mici .

Încingem uleiul și puem chifteluțele în el .
Le prăjim câte 5 minute pe ambele părți , până se fac maroniu .

Le putem prăji și în actifry , fără ulei . ( o ungem cu 1 g de ulei și se prăjesc câte 8 minute pe ambele părți )


POFTA BUNA!!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu