joi, 14 decembrie 2017

Sarmalute cu urda si ciuperci



ngrediente:

  • urda(500 gr)
  • 2 oua
  • ceapa verde
  • ardei gras rosu
  • marar
  • patrunjel
  • ciuperci
  • 1 lingura ulei masline extravirgin
  • putin cimbru
  • boabe de piper
  • boia dulce
  • foi de dafin
  • sare
  • suc de rosii
  • bors
  • Mod de preparare:

    1. Asezam pe fundul vasului varza tocata marunt (cotoare si frunze mai groase) .
    2. Se opareste varza si se pregatesc frunzele,Se poate folosi si varza acra
    3. Se caleste ceapa verde in uleiul de masline si putina apa, se adauga si ciupercile  taiate cubulete sau cat mai marunt.
    4. Dupa ce s-a racit compozitia se adauga urda.
    5. Apoi adaugam marar, patrunjel, ardeiul taiat cubulete, sare, piper.
    6. Se impacheteaza sarmalutele, dupa se aseaza in vas, avand grija ca printre straturi sa punem si condimentele pentru aroma: foi de dafin, putin cimbru si boia dulce.
    7. Vasul cu sarmale se umple cu apa sau bors (pentru cine prefera mai acrute) si suc de rosii,(daca folositi varza acra nu mai puneti bors) se pune capacul (eu am vas yena) sau folie de aluminiu, se da la cuptor intai la foc potrivit, apoi la foc mic.
    8. Se verifica din cand in cand, sa fiarba-n zeama. Daca mai scade, se completeaza atunci cu apa. Testati si vedeti daca s-a fiert frunza.
    9. Se pot servi cu iaurt dietetic sau crema de branza cu 0,2% grasime pe deasupra.
  • POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu