Ingrediente:
- file de curcan/piept de curcan – 800 gr
- ulei de masline – 2 linguri
- ierburi aromatice provensale – 2 lingurite ceai
- sare, piper (alb, negru, verde, roz) – dupa gust
Ingrediente sos:
- merisoare – 300 gr
- otet vin – 150 ml
- suc de grapefruit facut acasa la storcator – 150 ml
- 50g : ERITIRIT 500 g
Mod de preparare:
- Fileul de curcan se sareaza si pipereaza foarte bine.
- Uleiul de masline se amesteca cu ierburile aromatice; fileul de curcan se freaca cu aceasta compozitie.
- Pe o tava se pune foaie de aluminiu, asezata in mai multe straturi, se pune fileul de curcan, se indoiae colturile si se da la cuptor.
- Din timp in timp curcanul se stropeste cu zeama pe care o lasa in tava.
- Intr-un castron se pun merisoarele, se toarna otetul de vin si sucul de grapefruit, indulcitorul si se amesteca pana incepe sa fiarba.
- Se fierbe timp de 20 minute, pana in momentul in care coaja merisoarelor incepe sa crape (daca se folosesc merisoare uscate – atunci se fierbe pana in momentul in care devin moi).
- Se ia cratita de pe foc, sosul putin racit se da prin blender, pentru omogenizare.
- Curcan gata pregatit se pune pe un platou, iar deasupra se toarna sosul de merisoare-grapefruit
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu