sâmbătă, 9 decembrie 2017

Friptura dietetica de curcan in sos de grapefruit rosu si merisoare


Ingrediente:

  • file de curcan/piept de curcan – 800 gr
  • ulei de masline – 2 linguri
  • ierburi aromatice provensale – 2 lingurite ceai
  • sare, piper (alb, negru, verde, roz) – dupa gust

Ingrediente sos:

  • merisoare – 300 gr
  • otet vin – 150 ml
  • suc de grapefruit facut acasa la storcator – 150 ml
  • 50g : 
  • Mod de preparare:

    1. Fileul de curcan se sareaza si pipereaza foarte bine.
    2. Uleiul de masline se amesteca cu ierburile aromatice; fileul de curcan se freaca cu aceasta compozitie.
    3. Pe o tava se pune foaie de aluminiu, asezata in mai multe straturi, se pune fileul de curcan, se indoiae colturile si se da la cuptor.
    4. Din timp in timp curcanul se stropeste cu zeama pe care o lasa in tava.
    5. Intr-un castron se pun merisoarele, se toarna otetul de vin si sucul de grapefruit, indulcitorul si se amesteca pana incepe sa fiarba.
    6. Se fierbe timp de 20 minute, pana in momentul in care coaja merisoarelor incepe sa crape (daca se folosesc merisoare uscate – atunci se fierbe pana in momentul in care devin moi).
    7. Se ia cratita de pe foc, sosul putin racit se da prin blender, pentru omogenizare.
    8. Curcan gata pregatit se pune pe un platou, iar deasupra se toarna sosul de merisoare-grapefruit



POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu