Ingrediente :
· 20gr de zeamă de lămâie
· 220 g de apă
· + 3 g de amestec făină Szafi Free express pentru frământare și întindere .
Cremă pizza :
· 20 g de piure de roșii
· 1 g de amestec condimene pentru pizza
· + 10 g de piure de roșii pentru ungere
Mod de preparare :
Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună .
Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .
Pe o suprafață presărată cu făină , frământăm aluatul și-l întindem într-o foaie de 36 x 26 cm .
Ungem foaia cu piure de roșii și o presărăm cu condimente .
Tăiem aluatul în forme de triunghiuri și le rulăm .
Vor ieșii 10 bucăți de mini croissant . ( Putem să-l preparăm și în forme de brioșe / melc )
Le așezăm pe o foaie tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu piure de roșii .
Coacere :
Se coc 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Dacă dorim croissanturi mai mari , tăiem aluatul în 5 bucăți și se coc cu 5 minute mai mult .
Lăsăm să se răcească .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu