sâmbătă, 2 decembrie 2017

COZONAC CU CHIA SI CACAO



INGREDIENTE (pentru 1 cozonac de 450g)
Pentru aluat:
1 varf de cutit (1g)  
1 varf de cutit (1g)  
1 varf de cutit(1g)  
coaja rasa de la o lamaie
2 linguri zeama de lamaie proaspata
270ml apa la temperatura camerei

UMPLUTURA:
75g  
1 lingurita coaja rasa de lamaie
2 albusuri de ou
1 lingurita  

Preparare:
Se preîncălzește cuptorul.
Se pregătesc în 2 boluri separate ingredientele uscate și ingredientele lichide, care se amestecă și se frământă până aluatul se desprinde de pe mână (2-3minute). 
Se lasă 5 minute sa stea 
Intre timp m-am ocupat de umplutura
Intr-un vas am amestecat toate ingredientele mentionate mai sus(pt umplutura)
Urmariti pasii (foto)




...capetele exterioare sa fie bine lipite pentru a nu curge umplutura
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt am pus  cozonacul  




Cu ajutorul unui betisor de cauciuc  am facut cateva gauri (vezi foto)



 Înainte de coacere se unge cu zeama de portocale proaspata 
Se coace în cuptor preîncălzit la 180°C timp de 50 minute, se unge din nou și se mai coace 15minute la 200°C. 
Se lasă să se răcească și se servește după gust




Ingredientele le gasiti dand clik pe produsul scris cu rosu !

POFTA BUNA!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu