INGREDIENTE (pentru 1 cozonac de 450g)
Pentru aluat:
250g AMESTEC FĂINĂ EXPRES
1 varf de cutit (1g) Sare Albă - HIMALAYA
1 varf de cutit (1g) Bicarbonat de sodiu
1 varf de cutit(1g) Pudră de Vanilie Bourbon
coaja rasa de la o lamaie
2 linguri zeama de lamaie proaspata
270ml apa la temperatura camerei
UMPLUTURA:
75g Seminte chia
2 linguri Pudră de cacao degresată olandeză
1 lingurita coaja rasa de lamaie
2 albusuri de ou
1 lingurita Esență de Ciocolată
Preparare:
Se preîncălzește cuptorul.
Se pregătesc în 2 boluri separate ingredientele uscate și ingredientele lichide, care se amestecă și se frământă până aluatul se desprinde de pe mână (2-3minute).
Se preîncălzește cuptorul.
Se pregătesc în 2 boluri separate ingredientele uscate și ingredientele lichide, care se amestecă și se frământă până aluatul se desprinde de pe mână (2-3minute).
Se lasă 5 minute sa stea
Intre timp m-am ocupat de umplutura
Intr-un vas am amestecat toate ingredientele mentionate mai sus(pt umplutura)
Urmariti pasii (foto)
...capetele exterioare sa fie bine lipite pentru a nu curge umplutura
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt am pus cozonacul
Cu ajutorul unui betisor de cauciuc am facut cateva gauri (vezi foto)
Înainte de coacere se unge cu zeama de portocale proaspata
Se coace în cuptor preîncălzit la 180°C timp de 50 minute, se unge din nou și se mai coace 15minute la 200°C.
Se lasă să se răcească și se servește după gust
Se coace în cuptor preîncălzit la 180°C timp de 50 minute, se unge din nou și se mai coace 15minute la 200°C.
Se lasă să se răcească și se servește după gust
Ingredientele le gasiti dand clik pe produsul scris cu rosu !
POFTA BUNA!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu