duminică, 3 decembrie 2017

ARICI CU TEPI DE COCOS



INGREDIENTE ALUAT:

250g  
120g 
100g  
1 ou marimea M
1 lingurita  
1 lingurita  

2-3 linguri   pentru intindere aluat

4 linguri   pentru "tepi"  :)

PENTRU GLAZURA :
 35g   se adauga la 200ml lapte si se fierbe pana se ingroasa

PREPARARE ALUAT:
Intr-un castron am amestecat oul,amestecul de faina,untul de cocos,eritritul pudra,ptaf de copt,pudra vanilie(vezi foto)




Amestecat cu mana totul
Din aluatul obtinut am facut bucatele mici(galuste) si le-am modelat in palma
Urmati pasii conform desfasurarii pozelor de mai jos :


Blatul de lucru este presarat cu faina de bambus


...am pus aluatul in forma de con pe hartie de copt in tava de la aragaz(vezi foto)







In cuptorul preincalzit  la 180 grade am introdus tava cu conurile din aluat
Timp de coacere 25 min



Dupa ce le-am scos din cuptor le-am lasat sa se raceasca complet





..in doua castronele am pus fulgii de cocos pentru tepi si budinca de ciocolata pentru glazura
..si o bagheta din plastic(betisor) pentru a picta ochisorii aricilor :)


..incepem formarea aricilor  :)











Am pictat un ochi și un nas cu o baghetă de plastic :)





Unul cate unul si am terminat armata obraznica  de arici pogonici :)












Pe bună dreptate, vă recomand această delicată și ușoară reteta ,
O surpriza si totodata bucurie pentru copii
Este foarte ușor să faci!
Ingredientele le gasiti dand clik pe produsul scris cu rosu !

ENJOY!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu