Ingrediente aluat :
· 1 g de ceapă pudră
· 3 ouă
· 10 g de oțet de mere
· 130 g de apă călduță
Umplutură :
· 12 crenvuști Wudy
Ungere :
· 12 g de albuș de ouă
Coada purcelusului:
Ochii purcelului :
· 24 de boabe de piper
Mod de preparare :
Amestecăm făinile , sarea , bicarbonatul de sodiu
Într-un bol separat amestecăm crema de cocos cu apă , adăugăm ouăle și oțetul .
Turnăm lichidul peste amestecul de făină și le lucrăm împreună
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă
Întindem aluatul într-o foaie gu grosimea de 0,5 cm și-l tăiem în 12 bucăți de 7,5 x 6 cm .
Tăiem pătrățele de 2 x 2 cm și le tăiem în diagonală pentru urechi ( să aibă grosimea de 3 – 4 mm )
Așezăm pe mijlocul aluatului crenvuștiul și-l închidem , astfel încât să rămână aproximativ 0,5 cm în afara aluatului .Facem găuri în crenvuști , pentru nasul purcelului , cu ajutorul unui pai .Punem piper în locul ochilor .
Ungem cu un pic de apă locul urechilor și lipim de ea bucățelele tăiate pentru urechi .
Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu albuș de ouă . Punem semințele de dovleac în locul cozilor
Coacere :Se coc 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .Lăsăm să se răcească.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu