duminică, 26 noiembrie 2017

Purceluși cu crenvuști Wudy



       Ingrediente aluat :

·       10 g de  
·       3 g de  
·       1 g de ceapă pudră
·       3 g  
·       3 ouă
·       30 g de  
·       10 g de oțet de mere
·       130 g de apă călduță
·       + 4 g de   pentru framantare si intindere aluat

Umplutură :
·       12 crenvuști Wudy
Ungere :
·       12 g de albuș de ouă
Coada purcelusului:

·       2 g de  

Ochii purcelului :
·       24 de boabe de piper

Mod de preparare :
Amestecăm făinile , sarea , bicarbonatul de sodiu 
Într-un bol separat amestecăm crema de cocos cu apă , adăugăm ouăle și oțetul .
Turnăm lichidul peste amestecul de făină și le lucrăm împreună
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă 
Întindem aluatul într-o foaie gu grosimea de 0,5 cm și-l tăiem în 12 bucăți de 7,5 x 6 cm .
Tăiem pătrățele de 2 x 2 cm și le tăiem în diagonală pentru urechi ( să aibă grosimea de 3 – 4 mm ) 
Așezăm pe mijlocul aluatului crenvuștiul și-l închidem , astfel încât să rămână aproximativ 0,5 cm în afara aluatului .Facem găuri în crenvuști , pentru nasul purcelului , cu ajutorul unui pai .Punem piper în locul ochilor .
Ungem cu un pic de apă locul urechilor și lipim de ea bucățelele tăiate pentru urechi .
Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu albuș de ouă . Punem semințele de dovleac  în locul cozilor 
Coacere :Se coc 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .Lăsăm să se răcească.

POFTA BUNA!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu