duminică, 26 noiembrie 2017

PIURE DE MAZARE



Piure de mazare reteta simpla. Un piure fin, cremos si delicat, preparat din boabe de mazare verde proaspata sau congelata. O garnitura delicioasa.

Ingrediente

CUM SE FACE PIURE DE MAZARE?SIMPLU

Mazarea boabe poate fi proaspata sau congelata
Am pus la fiert apa intr-o oala incapatoare. Am adaugat si o lingurita de sare si am astepta ca apa sa clocoteasca. Am pus mazarea la fiert direct din punga scoasa din congelator, fara sa o mai dezghet. Am cronometrat 10 minute din momentul in care a inceput sa fiarba. Boabele nu trebuie fierte mult pentru ca-si schimba culoare si devin oliv, maronii.

Dupa scurgerea acestui timp am strecurat mazarea si am trecut-o printr-un jet de apa rece. Apa rece opreste fierberea si pastreaza culoarea frumoasa. Am scurs mazarea intr-o strecuratoare.

CUM SE PASEAZA PIUREUL DE MAZARE?


Le-am asezat in vasul de la robotul de bucatarie  impreuna cu un praf de sare si uleiul de masline. 
Am lasat robotul la treapta medie sa le mixeze foarte bine ,apoi am mai ridicat 2 trepte la robot ,astfel viteza fiind mai mare
Am rasturnat piureul mixat intr-un vas unde i-am adaugat crema de branza amestecand cu o lingura de lemn.


E extrafin si cremos.
 L-am gustat de sare.E perfect!

SERVIRE PIURE DE MAZARE 

Piureul de mazare se serveste imediat, cald.
Are un gust placut de mazare proaspata



Sa incercati si voi aceasta reteta de piure de mazare

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu