marți, 14 noiembrie 2017

Chiftelute cu tarate de ovaz si nuca





Te-ai obisnuit ca niste chiftele sa reprezinte o masa greu de digerat si plina de calorii? Nu trebuie sa fie neaparat asa.  Incearca aceasta reteta de chiftelute cu tarate de ovaz si te vei bucura de aceleasi beneficii care au determinat-o pe  regina Elisabeta I a Marii Britanii sa includa ovazul in fiecare zi in micul sau dejun! In plus, gustul deosebit o sa te determine sigur sa mai ceri o portie!


Ingrediente Chiftelute:

 Mod de preparare Chiftelute cu tarate de ovaz si nuca


  • Razi napii pe razatoarea mica.
  • Pisezi usturoiul cu aparatul sau cu pisalogul
  • Pui peste napii  rasi usturoiul, nuca macinata,tarata de ovaz  si amestecul de faina si apoi adaugi cateva linguri de apa.
  • Continui sa adaugi din ingrediente, amestecand continuu si la final uleiul de cocos.
  • In continuare amesteci pentru a omogeniza compozitia.
  • Daca ti se pare ca aceasta este prea tare, mai adaugi cateva linguri de apa. Consistenta acestui preparat in forma lui necoapta trebuie sa fie asemanator celui care se pregateste pentru chiftelele de carne : suficient de moale cat sa se lase modelat cu usurinta, dar suficient de tare incat sa il poti modela, nu sa se lase si sa se intinda ca o crema.
  • Incepi sa inglobezi condimentele pe rand, incepand cu sarea.  Se amesteca bine, de fiecare data cand adaugi cate un condiment.
  • Se formeaza chiftelutele. Marimea lor va fi asemanatoare cu a perisoarelor clasice din ciorba.
  • Pregatesti o tava medie ca marime, pe care asterni hartie de copt.
  • Asezi chiftelutele in tava si le dai la cuptorul bine incins timp de 15 minute.
  • Dupa 15 minute le intorci pe partea cealalta si le mai lasi la copt pana cand se patrund bine (inca maxim 15 minute).
  • Chiftelutele din tarate de ovaz si nuca  se vor servi  cu garnitura de ,  legume sau sosuri.



POFTA BUNA!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu