miercuri, 4 octombrie 2017

PASTE CARBONARA

Foarte simplu de preparat și foarte delicioase, pastele carbonara sunt întotdeauna o alegere excelentă pentru un prânz rapid și sățios

Ingrediente:


  • 100 de grame de  
  • 50 de grame de bacon
  • 1 ou
  • 25 de grame de   ras
  • Piper proaspăt măcinat

Mod de preparare 

Se taie baconul în cuburi, se pune într-o tigaie și se prăjește puțin. În tigaie se adaugă câte un polonic din apa în care se fierb pastele. Se rade cascavalul și se lasă deoparte. Se pregătește și gălbenușul de la ou.
Baconul trebuie să fie destul de crocant, iar culoarea din tigaie trebuie să fie maronie până să se adauge spaghetele. Spaghetele se scurg și se pun în tigaie, se amestecă bine și se oprește focul. Se adaugă cascavalul și se amestecă, apoi se sparge și gălbenușul în tigaie, se amestecă bine și se mai pune peste o lingură de apă fierbinte din oala în care au fiert pastele. Se macină piper proaspăt peste paste și apoi se pun în farfurie direct.

 Rețetă originară din centrul Italiei, zona Lazio, aceasta este una dintre preferatele italienilor, și nu numai. De regulă se face cu spaghete, dar fiecare folosește ce paste dorește.




POFTA BUNA!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu