Cine nu a mâncat măcar o dată în viaţă salam de biscuiţi făcut în casă de mama sau bunica? Dacă ţi-e dor de acest gust inconfundabil, nu mai astepta şi prepară şi tu cea mai usoara si gustoasa reţetă.
Acum si in varianta dietetica:
INGREDIENTE:
400 g Biscuiti de ovaz
100 g Unt de alune
150 ml lapte semidegresat 1,5% grasime
3 linguri Steverit 150
3 linguri Cacao pudră 500
100 g Stafide brune
2 linguri Esență de Rom Jamaica - MAXAroma
2 linguri(optional)Nuca de cocos,
MOD DE PREPARARE:
Se rumenesc uşor, în cuptor, biscuiţii pentru a fi mai crocanti, apoi se zdrobesc şi se aşază într-un castron mare. Într-un castronel, separat, se hidratează stafidele în 2 linguri de rom.
Se pun laptele şi indulcitorul într-o crăticioară, se aduc la punctul de fierbere, apoi se adaugă untul tăiat bucăţele şi se amestecă până se topeşte. Se adaugă pudra de cacao,
şi se amestecă bine până se omogenizează ca un sos.
şi se amestecă bine până se omogenizează ca un sos.
În castronul cu biscuiţi, se adaugă stafidele hidratate (cu tot cu rom) şi apoi se toarnă peste toate ingredientele sosul de cacao preparat. Se amestecă uşor pentru a se îmbiba bine cu sos, având grijă ca biscuiţii să nu se sfărâme prea tare.
Se întinde pe planşetă o folie alimentară, se toarnă compoziţia modelată sub formă de sul (salam), apoi se rulează strâns folia în jurul compoziţiei. Se pune acest salam de biscuiti la frigider pentru circa 4-5 ore sau peste noapte, se scoate din folie, se tăvăleşte prin fulgi de cocos(optional) şi se serveşte tăiat felii groase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu