sâmbătă, 8 aprilie 2017

PAINE BIO


Pâinea este unul dintre cele mai bune alimente de pe pamant
Acum va prezint painea bio cu coaja crocanta
Calda si cu foarte putin continut de carbohidrati
INGREDINETE:

2 linguri zeama de lamaie
300 ml apa calduta

Preparare:
De dizolvă sarea și zeama de lămâie, după care adăugăm amestecul de făină și se frământă cca 2 minute. Se lasă să stea 5 minute după care se frământă din nou pe o suprafață presărată cu cca 5g de amestec de făină în așa fel ca suprafața aluatului să rămână făinoasă. Se unge partea de sus al aluatului cu 1g de ulei de masline sau cocos.
Se coace în cuptor preîncălzit la 200°C timp de 65 minute. Se lasă să se răcească pe un grătar. Se feliază numai după răcire.
Observație: Când se scoate de la cuptor, coaja pâinii pare să fie foarte tare, dar în câteva minute se înmoaie și rămâne ușor crocantă.
Din aluatul de mai sus se pot face 8 chifle sau cornuri, astfel timpul de coacere scade la 40 minute.
După coacere poate fi congelat, după dezghețare se înmoaie din nou. 

  


Pufoasa si calda
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu