La tara ,prin zona Moldovei-Iasi,acesti colaci se fac la sarbatori sau la nunti,pomeni.
Eu i-am transformat ,din faina de grâu în faina Bio.
Eu i-am transformat ,din faina de grâu în faina Bio.
Colaceii Bio ,fara carbohidrati si care nu ingrasa
Reteta aluatului o gasiti AICI: PAINE BIO
CUM PROCEDAM :
Rupeti aluatul in 8 bucati (7 bucati vor fi colaceii si 1 bucata pentru brau)
Ungeti masa cu putin ulei de masline si intindeti fitile,le uniti ,apoi formati colacelul.Se pot face simplu,dintr-un singur snur ,sau impletiti.
Faceți un snur mai mare si puneti brau/curea de jur imprejur fiecărui colacel
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu putin ulei de masline
Se ung cu un sirop din apa si indulcitor sau doar cu galbenus de ou(eu nu i-am uns cu nimic)
Se coc la foc potrivit cca 20 minute
Deasupra se poate presara
Deasupra se poate presara
mac ,susan,in sau seminte chia
Sunt pufosi si buni
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu