sâmbătă, 8 aprilie 2017

COZONAC BIO


Cozonacul cu crema de ciocolata este desertul care nu va fi refuzat de nimeni(nici macar de cei ce nu sunt la dieta),tocmai datorita gustului bogat de ciocolata.

INGREDIENTE ALUAT:

1 ou intreg
2 galbenusuri
1 varf de lingurita de  
1 lingurita ulei de masline
1 lingura coaja rasa de lamaie
2 linguri 
100 ml lapte degresat 1,5% grasime
Preparare aluat:
Intr-un vas se amesteca toate ingredientele si se lasa cca 15 minute deoparte

UMPLUTURA:
200 ml lapte degresat 1,5 % grasime
2 linguri  
Preparare:
Se pun toate ingredientele intr-un vas pe foc sa fiarba pana se ingroasa
Amestecati continuu sa nu se prinda

Asamblare :
Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt sau  o forma de silicon ce nu necesita ungere sau tapetare
Pe suprafata de lucru presarati cu putina faina pentru copt si intindeti aluatul
Puneti crema pe mijlocul foaiei de aluat si o nivelati uniform,apoi rulati
Ungeti cozonacul cu ou si il dati la cuptor preincalzit cca 40 minute reducand focul 




Cozonacul cu crema de ciocolata si goji este un desert ce poate fi servit oricand doresti
Pufos si aromat
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu