vineri, 31 martie 2017

PRAJITURA CU URDA SI CACAO


O delicatesa
INGREDIENTE:
Pentru blat:
un praf de sare
2 linguri SlimSugar 500
1 galbenus 
2 linguri Cacao pudră 250

Pentru crema:
400 g urda
1 lingura SlimSugar 500
esenta de vanilie
esenta de lamaie
250 g iaurt 0,1% grasime
2 galbenusuri
3 albusuri
2 linguri tarate de ovaz

Mod de preparare:
Intr-un bol ,amesteci amestecul de faina,sarea,indulcitorul si cacaua.Untul rece il tai bucatele,pui galbenusul si amesteci bine pana se obtine un aluat care poate fi manevrat.Framanti putin pana se omogenizeaza,apoi imparti aluatul in doi bulgarasi si ii dai la frigider pana prepari crema.

Urda o dai pe razatoarea mare.Adaugi iaurtul.indulcitorul,esenta de lamaie si galbenusurile.Amesteci bine pana se omogenizeaza.Albusurile le bati spuma tare si le incorporezi in crema de urda,amestecand cu miscari usoare.Tapetati o tava cu hartie de copt sau folie de aluminiu.
Unul din bulgarasii de aluat ii dai pe razatoarea mare ,avand grija sa acoperi toata suprafata tavii.

Presezi usor aluatul ,apoi torni crema .Nivelezi si razi deasupra celalalt bulgaras de aluat

Dai tava la cuptor preincalzit pentru cca 45 de minute.Stingi focul si mai lasi prajitura cateva minute in cuptor.Scoti prajitura si o lasi sa se raceasca.
O portionezi si o servesti


POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu