Chiar daca sunteti la dieta ,va puteti satisface pofta de dulce cu acest tort extrem de lejer dar foarte,foarte gustos.
INGREDIENTE:
-pentru blat
2 oua
4 linguri tarate de ovaz
1 lingura FAINA Konjac- 100g
1 lingurita praf de copt
6 linguri lapte light 1.5 % grasime
2 linguri indulcitor Xilitol 500
-pentru umplutura
200 g merisor Merisoare 250 g
2 linguri indulcitor Xilitol 500
1 plic gelatina (7 g)
800 g iaurt light 0,1% grasime
50 g apa
1 lingura Esență de Cherry-Brandy - MAXAroma
1 lingura Esență de Visine - MAXAroma
MOD DE PREPARARE:
Intr-un bol, amestecam toate ingredientele pentru blat,pana se omogenizeaza,apoi lasam sa se odihneasca ,cca 10 minute ,pana se hidrateaza taratele.
Intre timp merisoarele le amestecam cu indulcitorul,esentele si apa
Gelatina o punem intr-un castronel cu 3 linguri apa rece
Pregatim o forma de tort de 26 cm ,punem in ea hartie de copt,si rasturnam blatul,pe care il coacem cca 15 minute la 160 grade
Siropul merisoarelor il amestecam cu gelatina hidratata(exact cum scrie pe pliculet)
Apoi il incalzim(fara sa fiarba) pe bain-marie.
Scoatem blatul copt si il lasam la racit
Iaurtul impreuna cu siropul cu gelatina,fructele le amestecam intr-un bol si turnam umplutura peste blat pe care l-am pus din nou in forma de tort
Nivelam frumos si dam la rece cateva ore ,preferabil de seara pana dimineata
Dupa ce s-a inchegat umplutura,tortul poate fi portionat.
APETISANT
DULCE -ACRISOR
POFTA BUNA SA AVETI!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu