duminică, 22 ianuarie 2017

"RASTURNATA" CU PORTOCALA CARAMELIZATA


E gustoasa..eu am ramas impresionata de gustul dulce si aromat al indulcitorului caramelizat care se imbina placut cu tenta amaruie a cojii de portocala

INGREDIENTE
4 oua
5 linguri indulcitor Xylitol - Xilit 500g
4 linguri tarate de ovaz
1 lingurita Făină de Konjac
1 lingurita cu esenta de vanilie
2 portocale potrivite
1 lingurita praf de copt

PREPARARE
Incingem cuptorul
Pregatim o forma rotunda sau dreptunghiulara de silicon sau tapetata cu hartie de copt
Spalam portocalele si le taiem felii subtiri si rotunde  :)
Le asezam frumos in forma
Presaram 2  linguri indulcitor peste feliile de portocala si dam tava la cuptor (treapta  3 a unui cuptor clasic)
Lasam pana ce se topeste indulcitorul si se caramelizeaza usor
Portocalele isi vor lasa zeama dar le lasam pana se formeaza un sirop gros care se caramelizeaza usor

In acest timp pregatim aluatul
Intr-un vas incapator ,punem ouale intregi cu cele 2 linguri de indulcitor ramas si esenta de vanilie
Mixam pana isi dubleaza/tripleaza volumul si devin o crema pufoasa
Adaugam ingredientele uscate
Amestecam cu o spatula de plastic s-au lemn 
Omogenizam foarte bine compozitia
Scoatem forma de la cuptor si turnam compozitia/aluatul obtinut peste feliile de portocala caramelizata
Dam la cuptor pana se rumeneste usor(cam 20 min.-depinde de cuptor)
Scoatem prajitura de la cuptor ,o lasam sa se raceasca  ,apoi o rasturnam pe o farfurie.
Pudram cu lapte praf degresat sau indulcitor pudra si o taiem felii
Delicioasa si aromata
Cred ca o voi incerca si cu alte fructe ..pana atunci :
POFTA BUNA!


ENJOY!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu