Sunt unele preparate care sunt mai degraba frumoase decat gustoase,iar altele exact pe dos,puncteaza bine la gust dar nu si la impresia artistica.Acest sufleu de portocale insa,bifeaza glorios la ambele capitole,fiind pe cat de aratos ,pe atat de gustos.Gustul intens de portocale il face sa fie foarte refreshing.
Desi nu e deloc complicat de pregatit ,acest desert necesita putina concentrare si atentie la detalii.
Si acum sa trecem la treaba!
INGREDIENTE(3 portii)
3 portocale maricele(cat mai uniforme ,de preferinta rotunde ,nu lunguiete)
2 oua (albusurile separate de galbenusuri si lasate peste noapte la temperatura camerei)
3 linguri indulitor Xylitol - Xilit 500g(1 lingura pentru albusuri),(1 lingura pentru presarat cojile de portocala),(1 lingura pentru galbenusuri)
2 lingurite Făină de Konjac(1 lingurita pentru crema + 1 lingurita pentru topping)
PREPARARE
Cu o seara inainte separati albusurile de galbenusuri si lasati albusurile la temperatura camerei ,intr-un vas acoperit cu folie
Taiati capacul portocalelor(cam 2 cm din partea opusa coditei)si o feliuta mica (2-3 mm)din partea de jos,cat sa se ajute sa stea vertical pe o tava(atentie la partea de jos sa nu ajungeti la pulpa)
Stoarceti sucul printr-o sita si apoi scoateti pulpa cu o lingura ,cu grija sa nu perforati coaja (trebuie sa va ramana niste cupe cat mai curate,doar cu partea alba la interior).
Radeti coaja de pe capacele taiate
Incalziti cuptorul la 200 C
Bateti galbenusurile cu 1 lingura de indulcitor pana devin o crema pufoasa si albicioasa,apoi incorporati faina de konjac(1 lingurita)
Transferati crema obtinuta intr-o craticioara pe aragaz(la foc mediu)si amestecati in ea pana se intareste(2-3 minute,pana ajunge de consistenta unei budinci)
Adaugati coaJa de portocala rasa,amestecati bine si lasati crema la racit pana ajunge la temperatura camerei
Cat se raceste crema ,bateti albusurile impreuna cu o lingurita de zeama de lamaie(acidul le ajuta sa se bata mai bine si uniform)apoi adaugati 1 lingura de indulcitor.si continuati sa bateti pana cand spuma nu mai curge din vasul intors cu fundul in sus
Incorporati progresiv cu o spatula spuma de albusuri in crema racita,cu grija sa nu amestecati prea tare,ci doar pana nu se mai vad urmele albe de la apuma.
Presarati interiorul cojilor de portocale cu niste indulcitor (acesta o sa ajute sufleul sa creasca frumos),apoi umpleti cojile pana sus cu crema,netezand cu spatele unui cutit partea superioara,cat sa fie dreapta(ca sa creasca frumos si uniform)
Bagati cojile umplute in cuptorul preincalzit ,in partea de jos.
Dupa 15-20 minute sufleul va fi gata ,cu capacul ridicat frumos
Scoateti sufleul din cuptor ,decorati cum va place (eu am facut un topping din zeama de 1 portocala si 1 lingurita rasa de faina de konjac)
Delicios
ENJOY!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu