Este o prajitura super gustoasa,spornica si aspectuoasa.
INGREDIENTE FOAIE:
4 albusuri
2 galbenusuri
4 linguri Tarate de ovaz 1 kg
2 linguri Pudră de cacao 10-12% 250g
1 lingura ERITIRIT 500 g
150-200 ml lapte light
1 lingurita Praf de copt PALEO 60g
PREPARARE :
Ouale se separa
Cele doua galbenusuri le amestecam cu restul ingredientelor
Amestecam si lasam compozitia deoparte cca 5 minute pana batem albusurile spuma tare
Incingem cuptorul la 180 grade celsius
Intr-un vas punem cele 4 albusuri si le batem spuma tare,apoi le incorporam in compozitia de galbenusuri
In tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt,turnam coca si o nivelam uniform
Coacem foia 20 minute la foc mediu
Lasam foaia sa se raceasca si ne ocupam de crema
INGREDIENTE CREMA :
2 galbenusuri(din cele ramase de mai sus)
1 lingurita FAINA Konjac- 100g
300 ml lapte light
2 linguri ERITIRIT 500 g
1 lingurita Esență de vanilie - MAXAroma
MOD DE PREPARARE CREMA:
Intr-o craticioara pe foc mic,se pune laptele ,galbenusurile frecate cu indulcitorul,esentele si faina de konjac.
Cand da in clocot si s-a ingrosat destul,se ia crema de pe foc si se lasa la racit
ASAMBLARE:
Foaia o impartim in 4 parti egale pe care le umplem cu crema obtinuta mai sus
Portionam prajitura dupa preferinte
V-o recomand cu caldura.
Este dietetica si delicioasa
Spor la gatit si pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu