duminică, 1 ianuarie 2017

PRAJITURA CU FOI SI CREMA

Este o prajitura super gustoasa,spornica si aspectuoasa.
Se prepara cu ingrediente putine si la indemana oricui.



INGREDIENTE FOAIE:
4 albusuri
2 galbenusuri 
4 linguri  
1 lingura 
150-200 ml lapte light
1 lingurita  
PREPARARE :
Ouale se separa
Cele doua galbenusuri le amestecam cu restul ingredientelor
Amestecam si lasam compozitia deoparte cca 5 minute pana batem albusurile spuma tare
Incingem cuptorul la 180 grade celsius
Intr-un vas punem cele 4 albusuri si le batem spuma tare,apoi le incorporam in compozitia de galbenusuri
In tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt,turnam coca si o nivelam uniform
Coacem  foia 20 minute la foc mediu
Lasam foaia sa se raceasca si ne ocupam de crema
INGREDIENTE CREMA :
2 galbenusuri(din cele ramase de mai sus)
1 lingurita  
300 ml lapte light
2 linguri  
MOD DE PREPARARE CREMA:
Intr-o craticioara pe foc mic,se pune laptele ,galbenusurile frecate cu indulcitorul,esentele si faina de konjac.
Cand da in clocot si s-a ingrosat destul,se ia crema de pe foc si se lasa la racit 
ASAMBLARE:
Foaia o impartim in 4 parti egale pe care le umplem cu crema obtinuta mai sus
Portionam prajitura dupa preferinte
V-o recomand cu caldura.
Este dietetica si delicioasa
Spor la gatit si pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu