Un desert inedit,dietetic
INGREDIENTE ALUAT:
1 ou mare
1 cana piure de dovleac(200 g)
5 linguri iaurt light
1 lingurita FAINA Konjac- 100g
6 linguri tarate de ovaz
1 lingurita prtaf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita scortisoara pudra
UMPLUTURA DE CREMA DE BRANZA:
1 ou mare
5 linguri branza de vaci 0% grasime(ProdLacta)
2 linguri crema de branza quark sau lacteea 0,2% grasime
1 lingurita FAINA Konjac- 100g
1 lingura jumatate indulcitor ERITIRIT 500 g
MOD DE PREPARARE:
Incinge cuptorul
Tapeteaza cu hartie de copt o forma de chec sau pregateste una de silicon(nu se unge,nu se tapeteaza cu hartie) si las-o deoparte
Intr-un bol amesteca toate ingredientele pentru aluat si mixeaza bine
Lasa compozitia deoparte
Intr-un alt bol pune toate ingredientele pentru umplutura de branza si amesteca-le
Pune jumatate din aluat in tava si niveleaza uniform
Adaugi crema de branza peste aluatul din tava si intinde-o cu ajutorul unei spatule(lingura de lemn)
Acopera totul cu restul de aluat ramas si intinde-l cu o spatula.
Pune tava la cuptor pentru 45 minute ,sau pana cand partea de sus se rumeneste.
Verifica cu ajutorul unei scobitori daca este gata si in interior.
Lasa checul la racit in tava pentru 15 minute ,dupa care scoate-l cu grija si lasa-l sa se raceasca complet.
Pufos si aromat
Un desert deosebit de bun
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu