Doar cand pronunti tort savarina,iti lasa gura apa.Si da,este foarte bun si ne aduce aminte de savarina din cofetariile bune de pe vremuri.
Acum si in varianta dietetica
INGREDIENTE ALUAT:
6 oua
8 linguri Tarate de ovaz 1 kg macinate
4 linguri ERITIRIT 500 g
1 lingurita Praf de copt PALEO 60g
MOD DE PREPARARE ALUAT:
Ouale se separa
Galbenusurile se amesteca cu restul ingredientelor
Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza peste amestecul de galbenusuri
Se lasa deoparte cca 5 minute pentru a se hidrata taratele
Incingem cuptorul
Intr-o forma de silicon turnam aluatul obtinut si il introducem in cuptor preincalzit cca 20 minute la foc mediu
INGREDIENTE SIROP:
100 ml apa
2 linguri indulcitor(mentionat mai sus)
Ingredientele pentru sirop se pun intr-o ibric pe foc pana se dixolva indulcitorul.Se va adauga esenta de rom si se stinge focul.
UMPLUTURA:
200 ml lapte light
1 lingurita FAINA Konjac- 100g
1 lingura indulcitor(mentionat mai sus)
1 ou
Toate ingredientele pentru umplutura se pun intr-un vas pe foc sa fiarba pana se ingroasa
Se scoate tortul din forma si il taiem pe jumatate
Apoi vom trece la insiroparea partii de jos ,aceasta operatie se face cand blatul si siropul sunt reci
Apoi vom insiropa si cealalta parte
Trecem la ornarea tortului savarina,il umplem cu 1/2
crema obtinuta cu ajutorul unui pos sau cu lingura.
Dupa ce am pus crema pe partea de jos a tortului,punem capacul tortului dupa care ornam cu restul de crema ramasa
POFTA BUNA!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu