INGREDIENTE:
1 ciolan mic de porc,crud
2 pulpe de curcan sau 3 de pui
1 plic gelatina
frunze de dafin,sare,piper macinat
7 catei de usturoi
MOD DE PREPARARE:
Ciolanul de porc se spala si se pune la fiert cu sare,piper ,foi de dafin ,pentru cca o ora jumate
Dupa ce s-a racit ,scoateti carnea de pe os si rupeti-o in bucatele medii
Pulpele de curcan le curatati ,le spalati si le puneti la fiert in bain-marie
Eu am folosit o oala de 4 litri,in care am pus pulpele cu foile de dafin,piperul si gelatina,si una de 6 litri in care am pus apa pana la jumatate.
Oala mica se pune deasupra celei mari
Am pus oalele pe foc ,si cand apa a inceput sa fiarba am dat focul mic
Acoperiti oala mica cu un capac
Lasati sa fiarba vre-o 3-4 ore timp in care intoarceti carnea pe o parte si pe alta, de 2-3 ori
Daca apa din oala mare scade,adaugati apa fierbinte
Dupa ce au trecut cele 3-4 ore ,scoateti carnea de curcan,lasati-o la racit iar apoi scoateti pielea de pe oase
Amestecati-o cu carnea de porc ,adaugati sare si piper dupa gust
Taiati un pet de 2 litri (doar partea de sus)
Puneti amestecul de carne in pet
In zeama ce a lasat pulpele de curcan ,puneti usturoioul curatat si maruntit(pisat) si amestecati bine
Strecurati zeama si turnati-o peste amestecul de carne din pet
Acoperiti pet-ul cu o folie de aluminiu si bagati-l la frigider pana a doua zi
A doua zi,scoateti pet-ul si il taiati scotand toba
Feliati-o in momentul servirii
DELICIOASA
Usor de preparat
Dietetic si bun
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu