INGREDIENTE:
6 linguri tarate de ovaz
1 lingura pudra de soia
2 linguri indulcitor SlimSugar 250
1 cana (250 ml)lapte light(1,5%)
1 lingura ulei de masline
1 lingurita praf de copt
1 lingurita Bicarbonat de sodiu 250g
1 lingurita Aromă gel de Cozonac
1 lingurita Esență de Vanilie
1 praf de sare
UMPLUTURA:
250 g branza proaspata de vaci (0%)
1 ou
1 lingurita Esență de Vanilie
2 linguri Goji 300
1 lingura indulcitor SlimSugar 250
PENTRU LUCIU:
1 ou
1 lingurita lapte light
PREPARARE ALUAT:
Am incalzit laptele unde am adaugat indulcitorul si esentele
Ingredientele uscate le-am pus intr-un bol mai mare
Peste ele am turnat laptele cald
Am omogenizat foarte bine ingredinetele si am obtinut un aluat
L-am acoperit cu un prosop curat de bucatarie sa se odihneasca /hidrateze
Am uns cu putin ulei de masline masa intinzand aluatul
Am uns cu putin ulei marginile unui castronel si am decupat bascutele(vezi imaginea mai jos)
Am tapetat tava cu hartie de copt si am asezat bascutele la distanta intre ele
Le-am lasat sa stea putin
Intre timp am pregatit umplutura
Foarte simplu
Toate ingredientele mentionate le-am amestecat foarte bine intr-un bol
Am apasat putin cu degetul mijlocul fiecarei bascute astfel obtinand o adancitura mica
In fiecare adancitura am pus cate 1 linguta cu varf de umplutura
Pentru a le da luciu,am folosit amestecul de ou cu lapte
Am introdus tava in cuptor cca 20 minute la foc mic
Reteta si in imagini:
SPOR LA GATIT SI POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu