INGREDIENTE:
4 aripioare de pui
1 ou
100 ml lapte light (1,5%)
3 linguri tarate de ovaz macinate foarte fin
1 lingura chili pudra
1,5 lingurita usturoi granulat
1 lingurita cimbru
sare si piper cate 1 varf de cutit
PREPARARE:
Aripioarele se taie in cele 3 bucati, iar varfurile se arunca
Se spala bine si se pun intr-o oala
Se acopera cu 2 cani de apa rece in care s-a pus usturoiul,cimbrul,sarea
Se pune oala pe foc si se fierb aripioarele la foc mic
Se scurga apoi de apa
Intr-un bol bateti oul,apoi adaugati laptele si omogenizati bine
In alt bol amestecati faina macinata din tarate de ovaz,chili,1 lingurita usturoi granulat si un praf de sare
Treceti fiecare aripioara prin amestecul de faina apoi in cel de lapte si ou
Pe foaie de copt asezati aripioarele una cate una
Introduceti tava in cuptor si coaceti aripiiarele 20 minute la foc mic
Lasati aripioarele la racit macar 10 minute,apoi le consumati
Pot fi consumate simple sau cu salata ,etc
Sunt foarte bune si picante
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu