sâmbătă, 13 august 2016

MUSACA DE NAPI CU CARNE TOCATA


INGREDIENTE:
4-5 napi
600 g carne tocata de vita sau curcan(eu am pus vita)
1 lingura ulei de masline
2 linguri iaurt grecesc sau crema de branza quark
3 rosii
3 morcovi
3 cepe 
1 ou
2 linguri suc de rosii fara zahar
condimente pentru carne de vita
cimbru,piper,sare,3 catei de usturoi
rosii cherry pentru decor
MOD DE PREPARARE:
Napii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare
Celelalte legume se spala si se curata,apoi se pun la calit cu o lingura de ulei de masline
Adaugam apoi carnea tocata,condimetele,putin cimbru si amestecam usor cu o lingura de lemn
Usturoiul il tocam marunt si il punem peste carne
Cand este gata lasam la racit pentru cateva momente
Intre timp facem un piure din napii fierti
Cu 2 linguri iaurt grecesc sau crema quark ,condimente si  sare dupa gust
Intr-un vas termorezistent punem un strat de piure de napi ,apoi un strat din amestecul de carne,continuand cu un alt strat de piure
Deasupra ungem usor cu oul batut
Dam la cuptor aproximativ 35 minute la foc mediu
Se poate servi calda alaturi de o salata sau de muraturi


POFTA BUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu