miercuri, 16 martie 2016

PRAJITURA CU CIOCOLATA SI CREMA DE VANILIE

O prajitura rafinata ,dukanizata
Se poate consuma incepand cu :
Croaziera PL,Consolidare,Stabilizare
INGREDIENTE PENTRU BLATUL DE CIOCOLATA:
5 oua
3 linguri SlimSugar 500
2 linguri tarate de ovaz
1 lingura cacao Bio cu 10% grasime
1/2 plic praf de copt
1 praf de sare
PENTRU SIROP:
100 ml apa
1 lingura Esență de Rom
PENTRU CREMA DE VANILIE:
200 ml lapte degresat
1 plic budinca de vanilie
2 linguri SlimSugar 500
1 lingurita Esență de Vanilie
PENTRU CREMA DE CIOCOLATA:
200 ml lapte degresat
2 linguri SlimSugar 500
1 plic budinca de ciocolata
PREPARARE;
Intr-un castron mic se amesteca tarata de ovaz si cele doua linguri de amestec faina,pudra de cacao,praful de copt si sarea
Separat,se bat albusurile spuma cu indulcitorul si apoi se inglobeaza galbenusurile unul cate unul
Amestecati ingredientele umede cu cele uscate si turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt
Se coace blatul la 180 grade circa 15 minute,se scoate si se lasa la racit.
(vezi imaginea de mai sus)
Se fierbe siropul din apa si indulcitor pe foc cca 10 minute ,apoi se adauga esenta de rom
Insiropati blatul de ciocolata cu el
Pentru crema de vanilie
Praful de budinca se amesteca cu laptele ,indulcitorul si esenta
Se fierbe la foc mic amestecand continuu
Cand amestecul incepe sa se ingroase ,se da deoparte
Cand s-a racit se toarna crema pesnte blatul insiropat
Pentru crema de ciocolata:
Procedura este identica ca la crema de vanilie
Cand s-a racit se toarna peste crema de vanilie si se niveleaza uniform
Blatul se taie in jumatate si se pune parte peste parte

Se lasa la racit prajitura,apoi se taie in ce forme doriti(careuri,patrate,etc)
Se poate servi la cafea,ceai sau cu lapte rece
Delicioasa
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu