Reteta este a lui Mamy Vio,o d-na draga mie pentru care ii multumesc mult!
(Croaziera PP-PL,Consolidare,Stabilizare)
INGREDIENTE PENTRU COAJA:
******
Ingrediente uscate:
4 linguri tarate de ovaz
2 linguri Făină de fibre de bambus 500g
2 linguri fulgi de drojdie inactiva
1 lingura rasa Făină de Konjac
1 lingurita praf de copt
******
Ingrediente umede:
*****
2 oua
1 lingura SlimSugar 500
1 lingurita Aromă gel de Cozonac
1 lingurita Esență de Rom
1 lingurita Esență de Vanilie
1 lingurita Esență de Unt
1 lingurita coaja rasa de portocala
1 lingurita coaja rasa de lamaie
CREMA:
1 lingura gelatina pudra
1 plic budinca de vanilie
200 ml lapte degresat
250 g branza degresata 0% (eu am pus ProdLacta)
1 lingurita coaja rasa de lamaie
BEZEA:
3 albusuri
1 praf de sare
1 lingura SlimSugar 500
30 ml apa
****
PREGATIM ALUATUL:
Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate
In alt castron se bat cele doua oua intregi
Se adauga indulcitorul si esentele
Amestecul obtinut se toarna peste ingredientele uscate
Umezim mainile si modelam aluatul
Vom obtine o coca ca in imagine
Pregatim o forma rotunda (eu am pus dreptunghiulara)de silicon
Punem aluatul intre doua folii alimentare si il intindem cat mai rotund(in cazul meu ,dreptunghiulara)
Punem foaia in tava si o mai peticim pe ici pe colo,ridicam si pe margini
Intepam cu o furculita foaia pentru a nu se ridica in timpul coacerii
Introducem tava in cuptor incins si tinem cca 10 minute (se face foarte repede)
Cand se desprinde de pe margini ,este gata
Scoatem tava si lasam sa se raceasca
******
PREGATIRE CREMA:
Gelatina se pune intr-un castronel cu putina apa rece
Intr-un vas se pune laptele sa se incalzeasca
Adaugam praful de budinca ,indulcitorul si esenta
Lasam sa fiarba pana se ingroasa
Luam de pe foc vasul si lasam sa se raceasca
Adaugam branza de vaci si amestecam
Gelatina se lichefiaza si se toarna peste crema
Crema o turnam in coaja de tarta
PREGATIRE BEZEA:
Itr-un vas se pune apa si indulcitorul pe foc ,pentru a se forma un sirop
Albusurule se bat spuma cu un praf de sare
Adaugam putin cate putin din siropul fierbinte si continuam sa batem albusurile
Bezeaua obtinuta o turnam peste crema de vanilie
Introducem tarta in cuptor pentru 5 minute
Dati tarta la rece pentru cateva ore ,pana se intareste crema
Delicioasa si aromata
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu