luni, 1 februarie 2016

TORT,,Cireasa de pe tort"

Se poate consuma din Croaziera PL,Consolidare,Stabilizare
*******
INGREDIENTE BLAT:
5 oua
4 linguri tarate de ovaz
1 lingurita indulcitor lichid
3 linguri lapte
1 lingura cacao
1/2 lingurita praf de copt
*****
INGREDIENTE CREMA 1:
200 ml lapte
1 plic budinca de vanilie
1 lingurita indulcitor
esenta de vanilie
******
INGREDIENTE CREMA 2:
200 g crema de branza quark
1/2 lingurita indulcitor
1 /2 lingurita esenta de lamaie sau portocale(eu am pus lamaie)
2 linguri fructe goji
1 lingura gelatina

PREPARARE BLAT:
Vezi  aici:
*****
PREPARARE CREMA 1:
Intr-un vas se pune laptele la fiert
Cand s-a incalzit ,se adauga praful de budinca ,indulcitorul,esenta 
Se fierbe pana se ingroasa,amestecand din cand in cand sa nu se prinda
*****
PREPARARE CREMA 2:
Crema de branza quark se pune intr-un castron
Gelatina se pune la inmuiat cu 2 linguri apa rece
Apoi o lichefiem(punem vasul cu gelatina in alt vas unde este apa fiarta,si vom vedea cum se dizolva gelatina)
Gelatina lichefiata o turnam peste crema de branza
Adaugam goji,indulcitor si esenta
****
ASAMBLARE:
Luam blatul de tort si il taiem in 3 
Pe o farfurie plata  punem prima foaie de blat si un rand de crema de vanilie(crema 1)
Peste crema ,punem cel de-al doilea blat care il vom decupa pe mijloc cu o forma rotunda 
Punem blatul cu scobitura peste crema
Adaugam 1/2 din cantitatea de crema de branza (crema 2),cealalta jumatate o punem la final peste toata suprafata tortului,acoperindul complet

Peste crema 2 punem mijlocul de blat decupat mai devreme ,ca un capacel
Peste ,,capacelul de blat"punem si partea a doua din crema de branza,acoperind toata suprafata de jur imprejur a tortului

Ornam cu goji (atac,croaziera)sau merisor(consolidare,stabilizare)
Dam tortul la rece cateva ore (2-3)
Scoatem tortul si il sectionam 
Un deliciu pufos 

Contine 2 tolerate:praf de budinca si cacao
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu