joi, 4 februarie 2016

PLACINTA CIOBANULUI

(Croaziera PL,Consolidare,Stabilizare)
Este o reteta delicioasa si dietetica
Reteta originala este cu piure de cartofi,eu am pus de conopida
Cartoful este permis in dieta Dukan incepand din etapa 3 Consolidare
INGREDIENTE:
500g carne tocata de vita
1 morcov
1 patrunjel radacina
1 pastarnac radacina
1/2 ardei gras
1 ceapa galbena sau rosie(eu am pus rosie)
cimbru,sare,piper,patrunjel verde,1 lingurita boia de ardei dulce
500 g piure de conopida
1 ou
2 linguri lapte 
1 lingurita ulei de masline
PREPARARE:
Piureul de conopida se prepara astfel:vezi reteta aici:
Ceapa si ardeiul se taie julien
Morcovul ,patrunjelul,pastarnacul se taie cubulete
Se calesc legumele intr-o togaie cu o lingurita ulei de masline
Apoi adaugam carnea tocata si calim inca 20 minute,pana scade lichidul/apa 
Presaram cimbru ,patrunjel verde tocat si boia dulce de ardei
Potrivim de sare,piper si stingem focul
*****
Intr-o forma de silicon sau o tava unsa cu putin ulei de masline
Punem carnea tocata cu legumele iar deasupra piureul de conopida
*****
*******
******
Nivelam frumos cu o spatula de lemn
Peste piureul de conopida punem oul baut bine cu laptele
*****
*****
Introducem tava in cuptor la foc mediu
******
****
Coacem placinta 30-35 minute
*****
****
Se serveste calda sau rece cu o salata 
POFTA BUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu