(Croaziera PL,Consolidare,Stabilizare)
Ingrediente blat:
5 oua
6 linguri tarate de ovaz(3 linguri macinate si 3 nemacinate)
2 linguri indulcitor pudra (Clio)
1 lingura cacao bio
1 pliculet praf de copt
1 lingurita ulei de masline
4 linguri lapte degresat sau apa
Ingrediente crema alba:
1 cutie branza quark
1 lingura indulcitor pudra Clio
******
Ingrediente glazura:
200 ml lapte degresat(milli)
1 lingura indulcitor pudra
1 plic budinca de ciocolata dr.qetcker
*******
Mod de preparare blat:
Galbenusurile se freaca cu indulcitorul pudra
Apoi adaugam,tarata de ovaz,praful de copt,laptele/apa,cacao
Omogenizam bine toate ingredientele
Separat batem albusurile spuma si le amestecam in compozitia obtinuta de mai sus
Pregatim tava de la ragaz ,tapetata cu hartie de copt
Turnam amestecul obtinut ,nivelam uniform
Dam tava in cuptor pentru cca 20 minute
Dupa ce s-a copt ,il lasam sa se raceasca apoi il taiem in doua parti
Pregatim crema
Foarte simplu
Branza quark o amestecam cu indulcitorul
*****
Glazura:
Intr-un vas punem laptele la incalzit
Peste laptele cald punem praful de budinca si indulcitorul
Lasam sa fiarba pana se ingroasa
Asamblare:
Punem primul blat insotit de crema de branza
Peste crema alba de branza punem 1/2 din glazura
Cealalta jumatate din glazura o vom folosi pentru ornat
Peste crema de ciocolata punem si cel de al doilea blat
Cu jumatatea din glazura ramasa ornam prajitura
Se fac modele serpuite cu furculita pentru a avea un aspect placut
Dati prajitura la rece cateva ore
DELICIOASA
****
POFTA BUNA!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu