duminică, 10 ianuarie 2016

CLATITE CU MORCOVI

CROAZIERA PL,CONSOLIDARE,STABILIZARE
Putin aromate si cu o culoare frumoasa galbena rosiatica,aceste clatite sunt o alegere gustoasa pentru un desert sau chiar aperitiv,deoarece se pot umple atat cu umplutura dulce cat si sarata
INGREDIENTE :
2 oua
200 ml lapte degresat 0,1% grasime
8 linguri tarate de ovaz
1 lingurita indulcitor lichid
un praf de sare
50 g morcov curatat si ras fin
UMPLUTURI:
20 g branza de vaci/clatita
1 lingura dulceata de rubarba/clatita
1 lingura gem de goji /clatita
1 lingura dulceata de dovleac/clatita
1 lingura budinca de cioco sau vanilie/clatita

MOD DE PREPARARE:
Mixam ouale cu indulcitorul
Adaugam laptele alternativ cu tarata si praful de sare
Adaugam morcovii dati prin razatoarea mica
Aluatul se lasa 15 minute pentru hidratarea taratelor
Coacem clatitele intr-o tigaie antiaderenta

Servim cu diferite umpluturi
Eu le-am uns cu putina branza de vaci
Pe mine m-a atras culoarea si apoi m-a cucerit gustul
Foarte interesante,in aluat se vede morcovul iar cand sunt gata coapte acesta se topeste pur si simplu
POFTA BUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu