vineri, 8 ianuarie 2016

CASTRAVETI CU BRANZA,IN ASPIC

(Croaziera PL,Consolidare,Stabilizare)
INGREDIENTE:
5 castraveti cornison sau 2 castraveti Fabio
400 g branza de vaci 0% grasime
1 ceapa rosie sau 2-3 fire de ceapa verde
1 catel de usturoi sau 1 lingurita praf de usturoi
1 plic de gelatina dr.Qetcker(10 g)
1 lingura zeama de lamaie
1 legatura de marar verde
piper negru macinat,,sare(optional)
MOD DE PREPARARE;
Speli castravetii.
Pastrezi o bucata de castravete pentru ornat
Cureti de coaja ceapa si castravetii ,apoi le dai prin razatoarea mare.
Le sarezi usor  si le lasi in frigider timp de 10 minute,ca sa se scurga zeama

Inmoi gelatina in 100 ml apa rece,iar dupa 10 minute o topesti la bain-marie.
Mararul verde se spala si se toaca marunt
Se amesteca branza cu  castravetii scursi bine de zeama
Adaugam usturoiul pisat sau praful de usturoi peste branza
Punem si zeama de lamaie,sare,piper si gelatina topita calduta
Amestecam bine compozitia 
Intr-un vas  se pun rondele subtiri de castravete,apoi se toarna cu grija compozitia de branza ,dupa care se da la rece pentru cel putin 3 ore

De preferat este sa pastrezi aperitivul in frigider pana a doua zi
Inainte de servire ,scoti aperitivul din frigider si il rastorni pe un platou
Ornezi cu rondele de  castraveti sau  rosii cherry

Super delicios
Nu ma asteptam la asa bunatate si dietetica
Incearca si tu si te vei convinge
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu