(Croaziera PP-PL,Consolidare,Stabilizare)
Deserturile la pahar sunt slabiciunea mea!
De cand am descoperit aceasta forma de prezentare,am exploatat-o la maxim.Imi place pentru ca este elegant,usor de servit si fiecare are portia lui :)
M-am gandit sa folosesc drept cupa/pahar,portocale.Ca si aspect dar si aroma.Am zis sa incerc sa vad ce iese.. am descoperit o aroma mult mai puternica de ness si portocala.
INGREDIENTE:
2-3 portocale
100 ml cafea
15-20 piscoturi
1 lingurita Pudră de cacao 10-12% 250g
CREMA:
150 ml lapte
1 lingura Xilitol 500
1 plic budinca de vanilie
2 linguri crema de branza quark
PENTRU PISCOTURI:
2 oua
1 lingurita FAINA Konjac- 100g
4 linguri Tarate de ovaz 500 g macinate
1 lingurita Xilitol 500
1 lingurita praf de copt
1 lingura iaurt
Ouale se separa
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare
Galbensurile se amesteca cu tarata,faina de soia,indulcitorul,praful de copt si iaurtul
Se incorporeaza albusurile cu o spatula de silicon sau lemn,amestecand usor pentru a nu se lasa spuma
Compozitia se pune intr-un posh cu capul rotund.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,se fac bastonase .
Se coc 15 minute in cuptorul preincalzit.
PREPARARE CREMA:
Intr-un vas se pune laptele,praful de budinca,indulcitorul ,pe foc sa fiarba pana se ingroasa,amestecand sa nu se prinda.
Se da vasul de pe foc si se adauga crema quark. esentele (1 lgt din fiecare)
PREPARARE CAFEA:
100 ml apa se fierbe
2 lingurite de ness( praf )se pune intr-o cana cu 1 pastila indulcitor
Peste praful de ness se pune apa clocotita
CUM SE PROCEDEAZA:
Portocalele se taie capacelul de deasupra .
Cu o lingura se scoate tot miezul(vezi imaginea )
Apoi se ia cate un piscot inmuiat in cafea si se aseaza primul strat in fiecare cupa de portocala(vezi imaginea)
Urmatorul strat va fi de crema pentru fiecare cupa(vezi imaginea)
Cel de al treilea strat va fi tot cu piscoturi inmuiate in cafea(vezi imaginea)
Si ultimul strat (al patrulea)va fi de crema si frumos nivelat
Pudram cu putina cacao si ornam cu piscoturi si coaja de portocala(vezi imaginea)
Se lasa la frigider minim o ora ,apoi se serveste!
Aromat si usor de preparat
Elegant si dietetic.
Sunt adorabile deserturile la pahar
Gata.
Sanatate si pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu