Daca o savurezi se topeste ca un fulg de nea.
BLAT:
5 oua
1/2 plic praf de copt
4 linguri tarate de ovaz macinate
1 lingurita FAINA Konjac- 100g
1 praf de Sare Albă - HIMALAYA Szafi 500
CREMA:
1 ou
250 ml lapte semidegresat 1,5% grasime
1 plic praf de budinca de vanilie Dr.Qetcker
2 linguri iaurt grecesc 0%
DECOR:
Iaurt grecesc, Nucă de Cocos ras Szafi Reform 400
Preparam blatul:
Se separa ouale
Se bat albusurile cu un praf de sare ,adaugam indulcitorul si batem bine
Galbenusurile se mixeaza cu taratele si faina de konjac
Se adauga peste albusrile spuma
Se amesteca usor
Apoi adaugam praful de copt si cele doua linguri de lapte
Compozitia obtinuta se pune la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt
Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa pana se coace,maxim 15 minute
Dupa coacere se lasa sa se raceasca si se portioneaza in doua,astfel obtinand doua foi
CREMA:
Intr-o cratita se pune laptele cu praful de budinca ,indulcitorul si oul batut
Se pune cratita pe foc si amestecam continuu pana da in clocot si incepe sa se ingroase
Se ia de pe foc si se pune la rece
Punem si cele doua linguri de iaurt si amestecam crema cu un tel manual
La sfarsit se adauga vanilia
FINISARE:
Se pune prima foaie si se umple cu crema
Apoi cea de a doua
Se da la rece caeva minute
Se portioneaza si se imbraca cu crema
Fiecare prajitura se decoreaza cu crema obtinuta din iaurt grecesc si se presara fulgi de cocos
Super prajitura si usor de preparat
Delicioasa!
Ingredientele le gasiti dand clik pe produsul scris cu rosu !
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu