Pufoasa si delicioasa
Placinta cu dovleac
Se poate consuma incepand cu etapa 2 Croaziera in zilele de PL
INGREDIENTE;
4 oua
4 linguri tarate de ovaz
1 lingura faina de soia
1 lingura tarate de psyllium
2 linguri crema de branza quark (0,2%)
1 lingura praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita indulcitor lichid
UMPLUTURA:
1 dovleac placintar de marime medie(cca 1 kg)
1 lingurita ulei de masline
2 linguri indulcitor pudra Clio
1 praf de scortisoara
1 lingurita esenta de vanilie
PREPARARE UMPLUTURA;
Dovleacul se curata de coaja si seminte si se da prin razatoarea mare
Intr-un vas se pune uleiul de masline si dovleacul ras cu indulcitorul
Se lasa la foc mic pana se inmoaie
Se ia de pe foc vasul si se adauga scortisoara si esenta
PREPARARE;
Ouale se separa
Galbenusurile se amesteca cu celelalte ingrediente
Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in amestecul cu galbenusuri
Compozitia obtinuta se imparte in doua
Prima parte se intinde pe foaie de copt in tava de la aragaz si se pune peste umplutura de dovleac
Apoi se adauga si cea de a doua parte si se niveleaza uniform
Se da tava la cuptor preincalzit
Timpul de coacere este de 25-30 minute ,la foc mic
Scoateti tava si lasati placinta sa se raceasca
Pudrati prajitura cu lapte praf degresat sau indulcitor pudra
Se serveste calda sau rece
E atat de pufoasa de se topeste in gura cand o mananci
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu