miercuri, 16 septembrie 2015

RULADA CU CIOCOLATA SI SCORTISOARA

(Croaziera PP-PL,Consolidare,Stabilizare)
INGREDIENTE BLAT:
3  oua
2 linguri mari tarate de grau
1 lingura amidon de porumb
2 linguri indulcitor lichid
8 linguri pline de iaurt 0%
1/2 plic praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
INGREDIENTE CREMA :
3 linguri praf de budinca de ciocolata dr.Oetker
1 lingura indulcitor lichid
150 ml lapte 1,5% grasime
Ingredientele pentru crema se amesteca intr-un vas si se pun pe foc sa fiarba,pana se ingroasa,amestecand incontinuu sa nu se prinda
MODUL DE PREPARARE AL BLATULUI:
Separam ouale
Albusurile se bat spuma tare
Galbenusurile se amesteca cu iaurtul,tarata,amidonul,indulcitorul,esenta si praful de copt
Amestecam bine sa se incorporeze toate ingredinetele
Compozitia obtinuta se toarna peste albusurile spuma si se amesteca cu o lingura de lemn,usor,usor 
In tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt ,turnam compozitia blatului ,nivelam uniform pe toata suprafata tavii 
Introducem tava in cuptor preincalzit si coacem blatul 30 minute

Apoi il lasam sa se raceasca 5 minute si ii desprindem hartia 
Rulam foaia presarata cu scortisoara si o lasam inca 10 minutela rece
O scoatem si ii punem umplutura de ciocolata miarasi rulam si o dam la rece timp de 1-2 ore
O bunatate
Incearca sa o prepari si te vei convinge
Mie mi-a placut enorm
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu