INGREDIENTE:
BLAT:
4 oua
12 linguri de Tarate de ovaz 1 kg macinate
2 linguri de Steverit 500
4 linguri lapte 1,5% grasime
5 linguri pline de iaurt 0% grasime
INGREDIENTE CREMA DE VANILIE:
1 plic praf de budinca dr.oetker
2 linguri indulcitor (mentionat mai sus)
300 ml lapte 1,5% grasime
INGREDIENTE CREMA DE LAMAIE:
250 branza de vaci 0,2%(eu am pus Ehrman)
2 linguri indulcitor (mentionat mai sus)
1 lingura coaja rasa de lamaie
SIROP:
100 ml apa
50 ml cafea preparata(eu am pus ness)
2 linguri indulcitor (mentionat mai sus)
MOD DE PREPARARE:
BLAT:
Ouale se separa
Galbenusurile se amesteca cu iaurtul,laptele si indulcitorul
Taratele macinate se amesteca cu faina de konjac,cacaoa si praful de copt
In compozitia lichida se adauga taratele si se omogenizeaza
Lasati compozitia deoparte cca 2 minute
Albusurile se bat cu un praf de sare si se incorporeaza in compozitia obtinuta din tarate si celelalte ingrediente mentionate mai sus
Tava de la aragaz se tapeteaza cu hartie de copt
Se toarna compozitia de blat in tava si se niveleaza uniform
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit si se coace blatul 20 minute la foc mediu
Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca
PREPARARE CREMA DE VANILIE:
Praful de budinca se amesteca cu laptele si celelalte ingrediente si se pune pe foc sa fiarba pana se ingroasa amestecand incontinuu sa nu se prinda
PREPARARE CREMA DE LAMAIE:
Branza de vaci se amesteca cu indulcitorul,esenta ,coaja de lamaie
Gelatina se pune intr-un bol cu 5 linguri apa rece si se lasa cca 10 minute
Apoi o lichefiem pe foc la bain marie,adauganduse peste crema de branza
PREPARARE SIROP:
Toate amestecate si puse intr-un vas pe foc si se da un clocot
ASAMBLARE;
Foaia de blat se taie in trei fasii egale
Marginile se pastreaza pentru a le sfaramita deasupra ultimului blat
Pe o farfurie plata se pune primul blat si se insiropeaza
Apoi crema de lamaie(1/4 din cantitate)
Punem si al doilea blat si la fel il insiropam adaugand crema de vanilie
Si a sosit momentul ultimului blat,la fel insiropam si turnam restul de crema de lamaie lasand sa se prelinga pe margini
Sfaramitam capetele de blat si le presaram deasupra
EXCELENT
FOARTE DELICIOASA
Dati prajitura la rece timp de 1-2 ore(cat rezistati poftei)
Cu cat sta la rece este si mai buna
ATENTIE!
Consumati prajitura cu restul familie nu singur(a)deoarece contine 12 linguri tarate de ovaz,cacao(tolerat)
Este portie pentru 6 zile daca o savureaza doar o persoana aflanduse la dieta(2 FELII/ZI)
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu