joi, 24 septembrie 2015

AMANDINE




INGREDIENTE BLAT:
3oua
5 linguri pline cu tarate de ovaz macinate
2 linguri de  
1 lingurita de  
3 linguri iaurt degresat( 0% grasime)

INGREDIENTE CREMA:
200 ml lapte semidegresat (1,5% grasime)
1 plic budinca de ciocolata Dr Oetker
1 lingura de  
2 linguri branza de vaci (0,2% grasime)

INGREDIENTE SIROP:
100 ml apa fierbinte cu 1 lingura de  ,  si coaja rasa de lamaie

INGREDIENTE GLAZURA:
3 linguri branza de vaci (crema 0,2% grasime)
1 lingura cacao (mentionata mai sus)
1 lingura esenta de rom(mentionata mai sus)

MOD DE PREPARARE BLAT:
Albusurile se separa de galbenusuri
Galbenusurile se amesteca cu ingredinetele mentionate mai sus
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare
Compozitia de galbenusuri se amesteca cu albusurile spuma 
Intr-o tava tapetata cu hartie se toarna amestecul obtiut 
Se coace blatul la foc mediu cca 20 minute
Se scoate si se lasa sa se raceasca
Intre timp pregatim crema
PREPARARE CREMA:
Laptele se pune intr-un vas pe foc sa se incalzeasca
Apoi se adauga praful de budinca ,indulcitorul ,si se fierb pana se ingroasa 
Luam vasul de pe foc si adaugam crema de branza si esenta de rom
Foaia de blat o taiem in doua 
Vom obtine 2 foi de blat
Pe prima foaie insiropata , turnam crema si punem cea de-a doua foaie ,tot insiropata, peste crema
Pe ultima foaie turnam glazura si nivelam uniform
Eu am ornat cu un pic de branza de vaci si merisor(optional)


Puneti amandinele la frigider timp de 2-3 ore(daca rezistati)
,,Eu ma uitam din 5 in 5 minute la ceas..nu mai puteam de pofta :)))))"
Super buna
Sigur o voi mai repeta
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu