INGREDIENTE BLAT:
3oua
5 linguri pline cu tarate de ovaz macinate
2 linguri de ERITRIT SZAFI Reform 500g
1 lingurita de FAINA Konjac- 100g
1 lingura de Esență de vanilie - MAXAroma
2 linguri de Lapte Praf degresat - T-POR 0
3 linguri iaurt degresat( 0% grasime)
INGREDIENTE CREMA:
200 ml lapte semidegresat (1,5% grasime)
1 plic budinca de ciocolata Dr Oetker
1 lingura de ERITRIT SZAFI Reform 500g
2 linguri branza de vaci (0,2% grasime)
1 lingura de Esență de Rom Jamaica - MAXAroma
INGREDIENTE SIROP:
100 ml apa fierbinte cu 1 lingura de ERITRIT SZAFI Reform 500g, Esență de Rom Jamaica - MAXAroma si coaja rasa de lamaie
INGREDIENTE GLAZURA:
3 linguri branza de vaci (crema 0,2% grasime)
1 lingura cacao (mentionata mai sus)
1 lingura esenta de rom(mentionata mai sus)
1 lingura ERITRIT SZAFI Reform 500g
MOD DE PREPARARE BLAT:
Albusurile se separa de galbenusuri
Galbenusurile se amesteca cu ingredinetele mentionate mai sus
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare
Compozitia de galbenusuri se amesteca cu albusurile spuma
Intr-o tava tapetata cu hartie se toarna amestecul obtiut
Se coace blatul la foc mediu cca 20 minute
Se scoate si se lasa sa se raceasca
Intre timp pregatim crema
PREPARARE CREMA:
Laptele se pune intr-un vas pe foc sa se incalzeasca
Apoi se adauga praful de budinca ,indulcitorul ,si se fierb pana se ingroasa
Luam vasul de pe foc si adaugam crema de branza si esenta de rom
Foaia de blat o taiem in doua
Vom obtine 2 foi de blat
Pe prima foaie insiropata , turnam crema si punem cea de-a doua foaie ,tot insiropata, peste crema
Pe ultima foaie turnam glazura si nivelam uniform
Eu am ornat cu un pic de branza de vaci si merisor(optional)
Puneti amandinele la frigider timp de 2-3 ore(daca rezistati)
,,Eu ma uitam din 5 in 5 minute la ceas..nu mai puteam de pofta :)))))"
Super buna
Sigur o voi mai repeta
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu