(Croaziera PL,Consolidare,Stabilizare)
INGREDIENTE:
2 linguri fructe goji
300 g crema de branza 0,2 %
2 plicuri gelatina
30 de piscoturi
PENTRU CREMA:
5 galbenusuri
2 linguri indulcitor lichid
500 ml lapte
1 plic budinca de vanilie
1 lingura esenta de vanilie
PENTRU PISCOTURI:
5 albusuri
1 lingura indulcitor lichid
1 lingura amidon
2 linguri lapte praf
1 lingura praf de copt
Albusurile se bat spuma tare,apoi se adauga indulcitorul si continuam mixarea
Adaugam si celelalte ingrediente
In tava de la aragaz,tapetata cu hartie de copt,punem compozitia intr-un pos sau o punga de plastic taiata la un capat si facem bastonase unul cate unul pe hartia de copt
Introducem tava in cuptor si coacem bastonasele(piscoturile)timp de 10 minute
Preparare crema:
Intr-un vas se amesteca toate ingredientele,punem vasul pe foc ,fierbem compozitia pana se ingroasa amestecand continuu,apoi o dam la rece
Intre timp se mixeaza crema de branza cu 1 lingura indulcitor si o adaugam in crema de vanilie racita
Gelatina inmuiata in 10 linguri de apa rece si topita la baine-marie , se pune peste crema de vanilie
Pentru asamblarea tortului ,folositi o forma cu peretii detasabili(sau o cratita mai inalta si pui in interiorul ei folie alimentara)
Asezi un strat de piscoturi pe marginea formei,torni o parte din crema si pui fructele goji.
Torni crema ramasa si acoperi cu un strat de piscoturi.
Capetele piscoturilor de pe marginea formei le indoi catre interior.
Dai tortul la rece 3-4 ore si il decorezi cu fructe goji sau merisor in momentul servirii
MINUNAT!
DELICIOS!
NEMAIPOMENIT DE BUN!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu