DELICIOASA SI DIETETICA
Se consuma incepand din etapa 2 Croaziera
Ingrediente:
500 ml lapte degresat 1,5%(eu am folosit Milli)
2 linguri amidon
2 linguri lapte praf degresat (am folosit Raraul cu 0,1% grasime)
4 oua
2 linguri indulcitor lichid
1 lingura cu ness
1 lingura esenta de vanilie
Mod de preparare:
Ouale se separa
Albusurile se bat spuma tare
Galbenusurile se amesteca cu laptele si celelalte ingrediente si se pun pe foc sa fiarba , amestecand continuu pana se ingroasa.
Se da vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca
Se adauga albusurile batute spuma peste crema obtinuta mai sus si se omogenizeaza
Se pune vasul la rece 3 ore maxim(la frigider nu congelator)
Aparatul de inghetata(rezervorul ce se formeaza gheata) il punem si pe el sa stea in congelator
Dupa acest inteval de racire,scoatem crema si o punem in aparatul de inghetata
Lasam sa se prepare la aparat timp de 30-35 minute
Veti obtine o inghetata cu aroma de ness si foarte pufoasa
Am folosit ca topping 3 linguri iaurt grecesc cu esenta de vanilie si indulcitor
Asta e secretul masinii de inghetata,inghetata nu are ace de gheata
Merita investitia
Pofta buna cu delicioasa inghetata
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu