(Croaziera PL,Consolidare,Stabilizare)
Ingrediente:
2 vinete mijlocii
200 g carne de pui
1 ceapa medie
2 rosii
2 oua
5 catei de usturoi
sare,piper,cimbru
Ingrediente sos:
2 linguri praf de usturoi
sare dupa gust
3 linguri iaurt degresat(am pus zuzu 0,1%)
Mod de preparare:
Cele doua vinete,le-am taiat pe mijloc(indepartandu-le cozile)
Cu o lingura le-am scobit ,scotinadu-le aproximativ tot miezul
Apoi am pus putina sare peste ,,cojile"de vinete si le-am lasat cateva minute
Am dat drumul la cuptor pentru a se preincalzi
Pe hartie de copt in tava de la aragaz ,am pus bucatile de vinete scurse de apa lasata de la sare
Le-am lasat 15 minute
Intre timp am pregatit umplutura
Ceapa am curatat-o si am pus-o intr-o tigaie antiaderenta impreuna cu:
carnea de pui maruntita,rosiile decojite si maruntite,usturoiul pisat,miezul de la cele doua vinete ce a stat cu putina sare si l-am stors bine ,bine,sare,piper,cimbru
Am lasat sa fiarba pana a scazut zeama
Am dat tigaia de pe foc lasandu-o putin sa se raceasca,apoi am adaugat cele 2 oua batute
Cu umplutura obtinuta am umplut ,,corabioarele "de vinete si le-am introdus din nou in cuptor lasandu-le la foc mediu cca 45 minute
Minunate ,delicioase
Le-am servit cu sos de usturoi
Inspiratia mi-a venit de la Daniela Mocean ,o dukanita draga mie foarte priceputa in ale bucataritului
Multumesc Dana!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu