(Croaziera,Consolidare,Stabilizare)
Este o prajitura dukanizata si mult mai delicioasa decat cea originala(asa cred eu)
Ingrediente blat:
4 oua
2 linguri apa
1 lingura cacao
1 lingura indulcitor lichid(sau dupa gustul fiecaruia)
6 linguri tarate de ovaz macinate cat mai fin
Pentru crema:
200 ml lapte degresat 1,5%(eu am pus Milli)
1 plic budinca de vanilie fara zahar
indulcitor dupa gust(eu am pus 1 lingura )
2 linguri ness
1 lingurita esenta de rom
2 linguri branza de vaci 0,2%(mai pufoasa si cremoasa sau iaurt grecesc)
Pentru decor:
1 cutie branza de vaci 0,2% (eu am pus Delaco)
indulcitor dupa gust(eu am pus 1 lingurita )
1 lingurita cacao pudra
Preparare:
Blatul:
Ouale se separa si se bat albusurile spuma tare
Peste albusuri se toarna galbenusurile frecate cu indulcitorul
Apoi taratele,cacaoa,apa
Se rastoarna compozitia intr-o tava cu hartie de copt
Timpul de coacere este de 15 minute la foc moderat
Crema:
Laptele,praful de budinca,indulcitorul,se pun intr-un vas pe foc sa fiarba,amestecand continuu sa nu se prinda
Cand consistenta amestecului a devenit groasa ,dam vasul de pe fos si adaugam nessul si branza,amestecam bine,bine
Se lasa la racit
Decor:
Toate ingredientele se amesteca cu un tel manual obtinand o pasta alba delicioasa ce o vom folosi pentru decorul acestei prajituri
Asamblare:
Peste blat se pune crema si se da la rece 1/2 ora,apoi se pune decorul si se presara cu cacaoa
Se da din nou la rece si se consuma dupa 2 ore .Cu cat sta mai mult in frigider,cu atat e mai buna.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu