vineri, 10 iulie 2015

TORT DE BISCUITI

(Croaziera PL,Consolidare,Stabilizare)
Mai intai pregatim biscuitii:
Ingrediente:
2 oua
2 linguri iaurt degresat sau crema de branza
4 linguri tarate de ovaz macinate
2 linguri tarate de grau
2 linguri indulcitor lichid
1 lingurita cacao
1 lingurita esenta de vanilie
1 ingurita praf de copt

Mod de preparare:
Intr-un vas amestecam toate ingredientele
Impartim compozitia in doua 
In una punem cacao si omogenizam
Pregatim tava de la aragaz ,tapetata cu hartie de copt
Cu ajutorul unei linguri ,luam din compozitie (atat cea alba cat si cea neagra)
Formam biscuitii
Timpul de coacere este de 20 minute


Ingrediente si preparare crema:
200 ml lapte degresat
1 plic budinca de ciocolata
1 lingura indulcitor lichid
1 limgurita esenta de rom
Se pun toate ingredientele intr-un vas si se fierbe pana se ingroasa,amestecand continuu sa nu se prinda
Pentru decor am folosit 1 lingura de fulgi de cocos
Asamblare:
Intr-o forma mica de chec,se pune o folie de aluminiu sau celofan
apoi se formeaza straturi sugestive din biscuiti si crema de ciocolata
Jumatate de crema se pastreaza pentru ornat
Se acopera tortul obtinut cu folie,se preseaza putin si se pune la rece 3 ore
Se desface folia si se orneaza cu restul de crema si fulgii de cocos
Foarte bun
Multumesc bunului meu prieten Mihai,pentru inspiratie!!
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu