sâmbătă, 4 iulie 2015

BUDINCA DE TAPIOCA CU GOJI


Ce este tapioca?
Tapioca este radacina unei plante numita casava,o planta ce poate atinge dimensiuni de pana la 3 m inaltime
Radacina acestei plante este ramificata si bogata,in procesul de productie fiind procesata si transformata in faina,boabe sau fulgi de tapioca.E un fel de amidon-faina amidon
Eu recomand tapioca incepand din etapa consolidare la masa de sarbatoare!
(CONSOLIDARE-masa de sarbatoare )
Ingrediente budinca!
120 g Tapioca
1 lingura fructe goji
0,500 ml lapte degresat
2 linguri indulcitor pudra
2 oua
un praf de sare
1 lingura esenta de vanilie
Mod de preparare:
Intr-un vas se pun perlele de tapioca,laptele si praful de sare,la foc mediu
Amesteci pana fierbe,apoi reduci focul la minim si adaugi indulcitorul pudra,putin cate putin
Intr-un castron ,bati ouale si le torni putin cate putin in tapioca fierbinte
Adaugi si fructele goji ,esenta si lasi sa fiarba la foc mic amestecand constant
Dureaza cam 15 minute si vei obtine o crema delicioasa cu aroma de vanilie 
Se poate consuma rece sau calda
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu