miercuri, 1 iulie 2015

AMANDINE


Ingrediente pentru blat:
*
4 oua
4 linguri tarate de ovaz macinate
1 lingura tarate de grau
1 lingurita praf de copt
*
Ingrediente crema:
1 cutie crema de branza  0,2%(250 g)
Se amesteca toate ingredientele mentionate si vom obtine o crema delicioasa 
*
Glazura:
200 ml lapte degresat 1,5%
Intr-un vas se pune laptele si celelalte ingrediente 
Se fierbe pana se ingroasa ,amestecand continuu sa nu se prinda
Cu aceasta glazura vom garnisi amandinele 
Mod de preparare blat:
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele
Se coace in tava dreptunghiulara tapetata cu foaie de copt
Blatul obtinut si racorit,se taie in doua jumatati egale
*
Asamblare:
Pe o jumatate de blat se pune crema de branza(reteta mai sus)
Apoi si jumatatea a doua si garnisim(reteta mai sus)
Punem prajitura la rece timp de 4-5 ore
Sectionam prajitura in momentul servirii
*

Nu am insiropat blaturile,imi plac mai mult asa
Oricum,cat va sta la rece se macereaza foarte bine (crema,blat,garnisire)
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu