vineri, 1 mai 2015

TIRAMISU CU VANILIE SI GEM DE RUBARBA

(Croaziera PL,Consolidare,Stabilizare Definitiva)
O combinatie perfecta intre gustul acrisor al rubarbei si crema dulce de vanilie

Ingrediente:
30 piscoturi
1 lingura cacao
200 g gem de rubarba(preparat in casa)
1 ceasca cafea expresso rece
2 linguri indulcitor 

Crema de vanilie:
200 ml lapte 
1 plic budinca de vanilie
1 lingurita indulcitor lichid
1 lingurita esenta de vanilie
Se pun la fiert pana se ingroasa
Cafea
 expresso

 Gemul de rubarba mi-a iesit mai deschis la culoare ,deoarece rubarba nu era prea coapta


Ingrediente si modul de preparare la piscoturi:
5 albusuri batute spuma 
1 lingurita indulcitor lichid sau 2 linguri indulcitor pudra
2 linguri lapte praf degresat
1 lingura amidon
1 lingurita praf de copt
In albusurile batute spuma tare se adauga si celelalte ingrediente si se amesteca usor cu o paleta de lemn
In tava de la aragaz ,tapetata cu hartie de copt ,se fac bastonase cu posul 
Timpul de coacere pentru piscoturi este de 10 minute

Asamblare tiramisu:
Piscoturile se vor trece prin cafea si se vor aseza in rand pe un platou 
Apoi se pune un strat de gem de rubarba

Se continua cu alternanta piscoturi inmuiate in cafea si crema de vanilie,rubarba
Si tot asa pana se termina ingredientele
Ultimul strat sa fie cu crema de vanilie
Se presara cu cacao si se da la rece timp de 4 ore ca sa aiba timp piscoturile sa traga zeama de la celelalte ingrediente

A doua zi e si mai bun
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu